Veľmi chutná kombinácia jednoduchého jedla.
Zemiakovo-mäsové fašírky bez lepku a vajec
Vytlač receptIngrediencie
- 400 g morčacie prsia (pokojne aj vykostené stehno)
- 600 g ošúpaných zemiakov
- 1 menšia cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- sušený petržlen
- troška bezlepkovej múky
Postup
1
Do osolenej vody si dáme variť na kocky nakrájané zemiaky.
2
Na troške oleja si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku a opečieme na nej na malé kocky nakrájané mäso. Osolíme a okoreníme a pečieme, až kým sa mäso dostatočne neupečie.
3
Uvarené zemiaky necháme dobre odkvapkať a vychladnúť.
4
Vychladnuté zemiaky roztlačíme, ale nie na úplnú kašu. Stačí vidličkou.
5
Opečené mäso a zemiaky spojíme do jedného cesta. Rukami tvarujeme okrúhle fašírky, ktoré jemne obalíme z oboch strán v troche múky a opekáme na panvici do zhnednutia tiež z oboch strán.
6
Hotové sú naozaj rýchlo.
7
Dobrú chuť.