Že môže byť chutný boršč aj bez mäsa, toho dôkazom je tento recept. Mäsa sme poslednú dobu jedli nejak veľa, tak som mala potrebu urobiť niečo čisto zeleninové.
Zeleninový boršč
Vytlač receptIngrediencie
- 400 g cvikly
- 350 g hlávkovej kapusty (ja som použila červenú)
- 1 cibuľa
- 1 a 1/2 litra mäsového vývaru (ja som použila morčací)
- 1/2 litra vody
- soľ
- Solčanka podľa potreby
- 1/2 kávovej lyžičky celej rasce
- 2 bobkové listy
- 6 polievkových lyžíc pasírovaných rajčín
- 1 väčšia mrkva
- 1 väčší petržlen
- kúsok zeleru cca 2x2 cm
Postup
1
Cibuľu si nakrájame na väčšie kocky a opražíme na troche oleja. Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, petržlen, aj kúsok zeleru. Taktiež nadrobno nakrájanú kapustu. Chvíľku opečieme a zalejeme vývarom. Pridáme bobkový list, rascu a podľa potreby pridáme soľ alebo Solčanku.
2
Cviklu si očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme ju do varenia, keď je kapusta už trocha zmäknutá a varíme spolu.
3
Dochutíme podľa potreby a varíme do zmäknutia zeleniny.