Cuketa sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, a tento je jeden z nich. Recept odporúčame, jedlo je naozaj výborné a veľmi jednoduché.
Zapekané cukety s mletým mäsom
Vytlač receptIngrediencie
- 3-4 väčšie cukety
- 500 g mletého mäsa (na tento recept zvykneme kupovať u mäsiara teľacie mäso, ale môže byť aj kuracie, morčacie, bravčové, hovädzie)
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 väčšia cibuľa (nemusí byť)
Postup
Cibuľu nakrájame najemno a na panvici na zohriatom oleji osmahneme.
Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a dusíme.
Cukety umyjeme, očistíme podľa potreby (ak sú mladšie cukety tak netreba) a prekrojíme pozdĺžne na polovicu.
Vydlabeme stred malou lyžičkou tak, aby cukety neboli ani príliš hrubé, ani tenké. Jemne osolíme.
Cuketu čo zostala po vydlabaní, pridáme k mletému mäsu, jemne dosolíme a opečieme.
Cukety poukladáme na plech.
Keď je mäso hotové, naplníme ním vydlabané cukety a dáme piecť do rúry vo vyššom plechu na cca 30 minút prikryté alobalom na 200 °C.
Podávať môžeme s varenými zemiakmi, alebo zemiakovou kašou. Pre spestrenie mletého mäsa môžeme pridať aj niekoľko nakrájaných cherry rajčín.