Bez lepku a mliečnych výrobkov. Jednoducho mňam. Určite vyskúšajte :-). Už len ingrediencie hovoria sami o sebe. Orechy, čokoláda, jablká, atď.
Jablkovo-čokoládový koláč
Vytlač receptIngrediencie
- 2 hrnčeky bezlepkovej múky
- štipka soli
- 1 čajová lyžička bezlepkového prášku do pečiva
- 4 vajcia
- 1/2 hrnčeka lieskových orechov
- 3 veľké jablká
- 100 g bezmliečnej čokolády na varenie
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček kokosového oleja na varenie (v tekutej forme)
Postup
Jablká ošúpeme a nakrájame na menšie kocky, tak isto čokoládu a orechy pokrájame na menšie kúsky.
Vajíčka rozdelíme a žĺtky s cukrom dobre premiešame.
Pridáme postupne olej a múku (do ktorej sme predtým dali štipku soli a prášok na pečenie), potom čokoládu, orechy a pokrájané jablká.
Nakoniec vyšľaháme z bielkov sneh a ten zľahka vmiešame do cesta. Ak by sa zdalo príliš hutné, netreba sa báť, na chuti to neuberie. Ale môžeme pridať trochu kokosového, alebo iného rastlinného mlieka.
Plech o veľkosti cca 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie, cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 40-45 minút. Do dopečení a keď koláč trocha vychladne môžeme posypať práškovým cukrom