Výborné, chutné a jednoduché. My sme ich robili v trúbe, ale samozrejme môžete aj na grile napríklad 🙂
Výborné mäsové špízy so zeleninou
Vytlač receptIngrediencie
- 1 kg bravčová krkovička
- 8 väčších zemiakov
- červená, zelená, alebo žltá mäsitá paprika
- 10-15 dkg oravskej slaniny
- 2 veľké cibule
- 1 cuketa
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Mäso si umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a osolíme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska, osolíme. Cibuľu ošúpeme a tiež nakrájame na kolieska. Slaninu na menšie kúsky, papriku umyjeme a nakrájame na štvorce. Všetko tak, aby sa to dalo dobre napichnúť na špajle. Ingrediencie potom napichujeme na seba, a špízy naukladáme na plech.
Jemne pokvapkáme olivovým olejom na pečenie a podlejeme asi 1 dcl vody. Plech prikryjeme alobalom, aby mäso nebolo príliš suché.
Pečieme cca 45 minút na 200 °C kým mäso nezmäkne. Na záver môžeme ešte zložiť alobal a pár minút nechať špízy zapiecť.
Čo je jednoduchšia varianta pri ktorej zostane mäso ešte mäkšie je taká, že si všetky ingrediencie nenapichneme na špajle ešte pred pečením, ale po pečení, aby pekne vyzerali. Jednoducho všetky ingrediencie zmiešame spolu na jednom vyššom plechu, ktorý prikryjeme alobalom.
Cuketu potom môžeme pridať až v polke pečenia, tá je rýchlo hotová.
Môžeme podávať s kyslými uhorkami, alebo s kyslým uhorkovým šalátom.