Táto palacinková torta je skutočne výborná a zároveň veľmi jednoduchá na prípravu. Palacinky sú robené z bezlepkových ovsených vločiek, plnka z hustejšieho čokoládového pudingu s troškou tmavej čokolády a džemom a navrch dozdobená ovocím. Napriek tomu, že je sladká, okrem zdobenia práškovým cukrom sme na tortu nepoužili ani gram cukru či iného alternatívneho sladidla. Niektoré rastlinné mlieka sú sladšie, taktiež džem, napriek tomu že aj ten je bez pridaného cukru 🙂
Výborná palacinková torta bez lepku a laktózy
Vytlač receptIngrediencie
- 150 g bezlepkových ovsených vločiek
- 400 ml rastlinného mlieka redšieho 5-20% (ryžové, kokosové, ryžovo kokosové, mandľové)
- štipka soli
- 2 vajíčka
- na plnku
- 1 čokoládový bezlepkový puding, alebo čokoládový ryžový puding
- 400 ml rastlinného mlieka - redšieho 5-20% (ryžové, kokosové, ryžovo kokosové, mandľové)
- 4 kocky tmavej čokolády
- cca 3 polievkové lyžice džemu (my sme použili slivkový bez cukru)
- ovocie na dozdobenie
Postup
Ovsené vločky necháme v mlieku napučať aspoň na 2 hodiny.
Pred prípravou pridáme štipku soli a 2 vajíčka, vymixujeme ponorným mixérom na hladké cesto.
Na panvici opekáme približne rovnaké palacinky z oboch strán na kvapke napr. kokosového oleja.
Počas opekania palaciniek si pripravíme puding zo 400 ml mlieka, časť mlieka necháme zovrieť a do ostatného zbytku nasypeme pudingový prášok a dobre vymiešame. Do vriaceho mlieka pridáme puding a chvíľu miešame kým nezhustne. Počas varenia pridáme aj čokoládu.
Kým sú palacinky hotové, puding chladne a z času na čas ho premiešavame, aby sa neurobila napovrchu tuhá vrstva, alebo ho prikryjeme fóliou tesne na povrchu.
Palacinky vrstvíme, a každú druhú palacinku natierame aj džemom aj plnkou, všetky ostatné len čokoládovou plnkou.
Navrch môžeme dozdobiť ovocím, orechami, posypeme prípadne práškovým cukor cez sitko.