Špargľa je ľahká, lahodná a ľahko straviteľná. Obsahuje veľa minerálov, vitamín C,B, A, E a taktiež horčík a železo. Poďte sa pozrieť na jeden z receptov ako pripraviť túto zeleninu kráľov.
Špargľový šalát s prisciuttom a cherry rajčinami
Vytlač receptIngrediencie
- zväzok špargle
- 1 menšia šalotka
- 100 g prosciutta
- 2 strúčiky cesnaku
- cherry rajčiny - cca 10-15 kusov
- šalát mix (ľadový šalát, baby špenát, mrkva)
- soľ
- čierne korenie
Postup
1
Špargľu si umyjeme, a podľa potreby očistíme a odrežeme zdrevnatené konce.
2
Dáme ju variť do osolenej vriacej vody.
3
Šalotku si očistíme a nakrájame na tenšie plátky. Prosciutto nakrájame na väčšie kúsky.
4
Rajčiny umyjeme a nakrájame na polku.
5
Na panvici si predhrejeme trošku oleja, opečieme na ňom cibuľku. Keď troška zmäkne pridáme prelisovaný cesnak, prosciutto, rajčiny a nakoniec uvarenú a nakrájanú špargľu. Trošku osolíme a okoreníme, premiešame a podávame.