Vraj najlepšia alternatívna pizza, aká sa mi kedy podarila :-).
Skvelá bezlepková a bezmliečna cuketová pizza
Vytlač receptIngrediencie
- na cesto:
- 1/2 kg cukety
- 3 vajcia
- 20 ml vody
- 200 g múky Schär Mix B/ kto môže lepok tak 200 g špaldovej hladkej alebo hladkej celozrnnej múky
- 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
- 2 kávové lyžičky soli
- tretina kávovej lyžičky čierneho korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- Po upečení korpusu na potretie pizze:
- 1/2 konzervy lúpaných rajčín 200 g
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- sušená alebo čerstvá bazalka /cca pol polievkovej lyžice
- 1 prelisovaný strúčik cesnaku
- Na oblohu:
- pár kúskov slaniny
- čerstvé rajčiny
- po upečení rucola
Postup
1
Cuketu si ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Z cukety nežmýkame vodu.
2
Vajcia premiešame so všetkými ingredienciami na cesto, (do múky sme predtým primiešali sódu bikarbónu) a vypracujeme cesto.
3
Vylejeme ho na papier na pečenie vo forme o veľkosti cca 26x34 cm.
4
Pečieme cca 20 minút na 180 - 200 °C.
5
Po upečení korpus jemne napicháme vidličkou a pripravíme si z rajčín zmes, ktorú na korpus natrieme.
6
Obložíme podľa chuti, my sme na 15 minút dali ešte zapiecť pár plátkov oravskej slaniny a čerstvé rajčiny nakrájané na plátky.
7
Po upečení pizze sme ešte pridali čerstvú rucolu.
8
Dobrú chuť 🙂