Raňajky

Semiačkový chlebík bez múky

Chutný je aj samotný, no určite sa k nemu bude hodiť avokádo, pomazánka, reďkovka, či nejaká kvalitná šunka.

Semiačkový chlebík bez múky

Vytlač recept
Čas pripravy: 1 hodina

Ingrediencie

  • 1 stredne veľký v šupke uvarený zemiak
  • 5 vajec
  • 120 g semiačok (slnečnicové, tekvicové semiačka, píniové oriešky, prípadne iné) my sme mali kúpenú zmes semien
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 zarovnaná čajová lyžička soli (so soľou opatrne 🙂
  • 1/2 čajovej lyžičky drvenej rasce

Postup

1

Zemiak v šupke uvaríme v osolenej vode. Keď vychladne ošúpeme ho a najemno nastrúhame.

2

Na panvici ohrejeme 3 lyžice olivového oleja a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Necháme vychladnúť.

3

Rozdelíme vajcia, z bielok vyšľaháme s troškou soli sneh, žĺtka dobre rozmiešame so soľou, rascou, jemne primiešame postrúhaný zemiak, primiešame semiačka (je dobré ich predtým aspoň trocha mixnúť, alebo nasekať na menšie kúsky).

4

Do tejto zmesi pridáme vychladnutú cibuľu aj s olejom na ktorom sme ju piekli.

5

Veľmi jemne primiešame do zmesi vyšľahaný sneh.

6

Pečieme vo forme na biskupský chlebík, najlepšie vystlanej papierom na pečenie, vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 30 minút

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).