Chutný je aj samotný, no určite sa k nemu bude hodiť avokádo, pomazánka, reďkovka, či nejaká kvalitná šunka.
Semiačkový chlebík bez múky
Vytlač receptIngrediencie
- 1 stredne veľký v šupke uvarený zemiak
- 5 vajec
- 120 g semiačok (slnečnicové, tekvicové semiačka, píniové oriešky, prípadne iné) my sme mali kúpenú zmes semien
- 1 väčšia cibuľa
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 zarovnaná čajová lyžička soli (so soľou opatrne 🙂
- 1/2 čajovej lyžičky drvenej rasce
Postup
Zemiak v šupke uvaríme v osolenej vode. Keď vychladne ošúpeme ho a najemno nastrúhame.
Na panvici ohrejeme 3 lyžice olivového oleja a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Necháme vychladnúť.
Rozdelíme vajcia, z bielok vyšľaháme s troškou soli sneh, žĺtka dobre rozmiešame so soľou, rascou, jemne primiešame postrúhaný zemiak, primiešame semiačka (je dobré ich predtým aspoň trocha mixnúť, alebo nasekať na menšie kúsky).
Do tejto zmesi pridáme vychladnutú cibuľu aj s olejom na ktorom sme ju piekli.
Veľmi jemne primiešame do zmesi vyšľahaný sneh.
Pečieme vo forme na biskupský chlebík, najlepšie vystlanej papierom na pečenie, vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 30 minút