Kráľ medzi bezlepkovo-bezmliečnymi koláčikmi. Je veľmi jemný, lahodný a chutný :-).
Pudingový koláčik s ovocím
Vytlač receptIngrediencie
- 140 g múky Schär Mix B a 60 g pšenovej múky, ALEBO 200 g špaldovej hladkej múky
- 3/4 prášku do pečiva
- 190 g trstinového cukru, kokosového (alebo aký máte doma)
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajcia
- 100 ml vody
- 100 ml kokosového alebo iného oleja v tekutej forme (stačí ho pár sekúnd prihriať hneď sa roztopí)
- Na polevu:
- 2 čokoládové pudingy
- 800 ml kokosového/ryžového mlieka (riedkeho, nie z konzervy) /alebo klasické ak môžete
- Na želatinu:
- 3 malé balíčky želatiny
- 4 PL cukru
- šťava z polky citrónu
- Ovocie: podľa chuti maliny, jahody, čučoriedky, kiwi, mandarinky, zavárané broskyne
Postup
Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme sneh a žĺtky dobre vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a vodu, vymiešame, pridáme múky, do ktorých sme predtým dobre primiešali prášok do pečiva a štipku soli.
Nakoniec veľmi jemne primiešame vyšľahaný sneh.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 10-15 minút vo vyššom plechu, veľkosti cca 35x25 cm, vystlanom (len zo spodu) papierom na pečenie, alebo vysypanom múkou s trochou tuku. Môžeme použiť aj najväčší plech, aký doma máme.
Či je cesto hotové, zistíme, keď do neho v strede pichneme špajlou. Ak sa na ňu nič neprichytí, cesto je hotové.
Ale väčšinou to vidíme už na pohľad, že získa peknú zlatavú farbu. Je pomerne tenké, takže je rýchlo hotové. Cca 10-15 minút podľa potreby.
Korpus necháme troška vychladnúť.
Uvaríme podľa návodu na obale puding z kokosového mlieka, (alebo normálneho) ale pri rastlinnom mlieku pridáme pokojne aj o polovicu menej cukru, pretože niektoré rastlinné mlieka sú prirodzene sladšie, takže netreba potom pridávať veľa cukru.
Na mierne vychladnutý korpus vylejeme horúci puding, rovnomerne ho rozotrieme.
Poukladáme naň ovocie podľa chuti, jahody, kiwi, mandarinky, alebo broskyne, maliny, čučoriedky. Mandarinky a broskyne je lepšie použiť zavárané.
Nakoniec navrch nalejeme tortovú želatinu.
Tú si pripravíme podľa návodu, želatína je veľmi rýchlo a jednoducho pripravená.
Treba počkať kým trošku vychladne, ale nie veľmi, lebo potom sa nedá liať. Ak by vám príliš ztuhla, opäť ju jemne prihrejte. Nalejte rovnomerne na ovocie, najlepšie naberačkou a tak starostlivo, aby sa neporušil puding. O pár sekúnd zatuhne.