Na obed, alebo ako zobnutie pre návštevy. Ochutnajte plnené šampiňóny :-).
Plnené pečené šampiňony
Vytlač receptIngrediencie
- 6 veľkých šampiňónov alebo 500 g stredne veľkých šampiňónov
- 1 menšia cibuľa
- soľ
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 100 g oravskej slaniny
Postup
Šampiňóny si umyjeme, vyberieme hlúbik, a malým nožíkom alebo kávovou lyžičkou šampiňóny vydlabeme. Najlepšie ak sa nám podarí ich neprederaviť.
Hlúbik nakrájame na menšie kúsky.
Slaninu si nakrájame na malé kocky, opečieme na panvici s najemno nakrájanou cibuľkou.
Pridáme do nej aj vydlabané a nakrájané kúsky šampiňonov, osmahneme cca 5 minút.
Vydlabané šampiňóny jemne osolíme, naplníme zmesou z panvice až po vrch, kľudne aj kopcom.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre na 200°C cca 10-15 minút.
Na obed ich môžeme podávať napr. so zemiakovou kašou, alebo zemiakmi na petržlene či so zeleninovým šalátom.