Dezerty

Plnené bezlepkové a bezmliečne lievance

Raz dávnejšie som v TV videla, ako robia plnené palacinky. Bol to normálny lepkový recept, ale ani náhodou som nevedela pomer ingrediencií. Lievancie sú však veľmi jednoduché a hneď vyšli naozaj vynikajúco.

Nepridávali sme žiaden cukor navyše, pretože ryžové mlieko je sladkasté a navyše čokoláda vie byť tiež dosť sladká, záleží akú použijete. Čo sa týka sladenia, vyskúšajte možno jednu lievancu a uvidíte. Možno sa vám 1 lyžica cukru, či javorového sirupu alebo medu, zídu. Za nás netreba 🙂 

Plnené bezlepkové a bezmliečne lievance

Vytlač recept
Porcie: cca 10 Čas pripravy: 20 minút

Ingrediencie

  • 200 g bezlepkovej múky Jizerka universal
  • 300 ml ryžového mlieka
  • 1 kopcovitá ČL bezlepkového prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • Na náplň: cca 10 kociek čokolády bez mlieka (s ryžovým, kokosvým mliekom, alebo tmavá čokoláda)
  • prípadne džem či arašidové maslo, alebo iná sladká čokoládová či oriešková nátierka

Postup

1

Prášok do pečiva najprv dobre zmiešame s múkou a potom do múky pridávame všetky ostatné ingrediencie na cesto. Vyšľaháme cesto a necháme ho odstáť cca 5 minút.

2

Na panvici ohrejeme trocha oleja, lyžicou naberieme cesto, na kôpku cesta položíme kocku čokolády, jemne pritlačíme a kocku prikryjeme menšou lyžicou cesta tak, aby čokoláda nepresvitala. Nerozotierame.

3

Chvíľku počkáme, kým sa lievance opečú z jednej strany a potom ich obracačkou otočíme na druhú stranu a jemne pritlačíme. Opekáme do zlatohneda.

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).