Raz dávnejšie som v TV videla, ako robia plnené palacinky. Bol to normálny lepkový recept, ale ani náhodou som nevedela pomer ingrediencií. Lievancie sú však veľmi jednoduché a hneď vyšli naozaj vynikajúco.
Nepridávali sme žiaden cukor navyše, pretože ryžové mlieko je sladkasté a navyše čokoláda vie byť tiež dosť sladká, záleží akú použijete. Čo sa týka sladenia, vyskúšajte možno jednu lievancu a uvidíte. Možno sa vám 1 lyžica cukru, či javorového sirupu alebo medu, zídu. Za nás netreba 🙂
Plnené bezlepkové a bezmliečne lievance
Vytlač receptIngrediencie
- 200 g bezlepkovej múky Jizerka universal
- 300 ml ryžového mlieka
- 1 kopcovitá ČL bezlepkového prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 vajce
- Na náplň: cca 10 kociek čokolády bez mlieka (s ryžovým, kokosvým mliekom, alebo tmavá čokoláda)
- prípadne džem či arašidové maslo, alebo iná sladká čokoládová či oriešková nátierka
Postup
Prášok do pečiva najprv dobre zmiešame s múkou a potom do múky pridávame všetky ostatné ingrediencie na cesto. Vyšľaháme cesto a necháme ho odstáť cca 5 minút.
Na panvici ohrejeme trocha oleja, lyžicou naberieme cesto, na kôpku cesta položíme kocku čokolády, jemne pritlačíme a kocku prikryjeme menšou lyžicou cesta tak, aby čokoláda nepresvitala. Nerozotierame.
Chvíľku počkáme, kým sa lievance opečú z jednej strany a potom ich obracačkou otočíme na druhú stranu a jemne pritlačíme. Opekáme do zlatohneda.