Karfiol trošku na iný spôsob ako sme zvyknutí, no bude vám chutiť verte mi :-). Je to navyše úplne jednoduchý recept.
Pečený karfiol
Vytlač receptIngrediencie
- 1 stredne veľký karfiol
- 4 väčšie zemiaky
- Na potretie:
- 4 polievkové lyžice olivového oleja na varenie
- 1 čajová lyžička petržlenovej vňate
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- soľ
- Korenie 4 farieb (zmes je kombináciou čierneho, zeleného, bieleho a červeného korenia)
- 1/2 čajovej lyžičky červenej mletej paptriky
Postup
1
Karfiol očistíme od listov, zrežeme jemne hlúbik, aby mohol karfiol pekne stáť na plechu.
2
Uvaríme vo vriacej, osolenej vode cca 15 minút.
3
Keď trochu ochladne, potrieme ho pripravenou zmesou korenín zmiešaných s olivovým olejom a dáme zapiecť cca na 25 minút na papieri na pečenie do trúby vyhriatej na 200 °C.
4
Zemiaky môžeme urobiť varené, pečené, alebo na petržlene, prípadne zemiakovú kašu.