Hlavné jedlá

Pečený karfiol

Karfiol trošku na iný spôsob ako sme zvyknutí, no bude vám chutiť verte mi :-). Je to navyše úplne jednoduchý recept.

Pečený karfiol

Vytlač recept
Porcie: 2 Čas pripravy: 50 minút

Ingrediencie

  • 1 stredne veľký karfiol
  • 4 väčšie zemiaky
  • Na potretie:
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja na varenie
  • 1 čajová lyžička petržlenovej vňate
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • soľ
  • Korenie 4 farieb (zmes je kombináciou čierneho, zeleného, bieleho a červeného korenia)
  • 1/2 čajovej lyžičky červenej mletej paptriky

Postup

1

Karfiol očistíme od listov, zrežeme jemne hlúbik, aby mohol karfiol pekne stáť na plechu.

2

Uvaríme vo vriacej, osolenej vode cca 15 minút.

3

Keď trochu ochladne, potrieme ho pripravenou zmesou korenín zmiešaných s olivovým olejom a dáme zapiecť cca na 25 minút na papieri na pečenie do trúby vyhriatej na 200 °C.

4

Zemiaky môžeme urobiť varené, pečené, alebo na petržlene, prípadne zemiakovú kašu.

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).