Len zo štyroch ingrediencií si pripravíte tento chutný dezert, vhodný ku kávičke, čaju, či na Vianoce.
Ingrediencie
- 250 g mletých orechov
- 250 g práškového cukru
- 2 bielky
- postrúhaná citrónová kôra zo štvrť bio citróna
- poleva:
- 150 g práškového cukru
- 1 bielok
- 1 PL citrónovej šťavy
Postup
1
Orechy si dobre premiešame s práškovým cukrom, nastrúhame citrónovú kôru a pridáme bielky.
2
Cesto dobre vymiešame a necháme ho aspoň pol hodinku zachladiť.
3
Rúru si predhrejeme na 140 °C.
4
Cesto si vyvaľkáme na pocukrovanej doske na obdĺžnik hrubý cca 3mm, poriadne vymiešanú polevu natrieme na cesto a vykrajujeme tyčinky o veľkosti na šírku cca 1,5 cm a dĺžku cca 10 cm.
5
Pečieme cca 10 minút, poleva by mala zostať biela.