Výborná, chuťovo lahodná čokoládová torta bez lepku a bez mliečnych výrobkov. Vynikajúca v kombinácii s ovocím. Na dozdobenie môžete použiť čokoľvek čo máte radi :-).
Korpus: Vyšľaháme si žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom dopenista. Pomaly pridáme olej, vodu, a múku do ktorej sme predtým dobre zamiešali prášok do pečiva a štipku soli. Vyšľaháme si bielka a pridáme do cesta. Pečieme v olejom a múkou vysypanej tortovej forme s priemerom cca 20 cm. Pečieme cca 35-40 minút, záleží od rúry. Či je cesto hotové spoznáme keď pichneme do stredu špajlou a na nej sa nič neprichytí, vieme že je hotové. Keď vychladne odrežeme hornú vypuklú časť, a ostatné prerežeme na 3 rovnaké časti. Plnka: V pol litri mlieka si uvaríme oba pudingy. Časť mlieka si odlejeme, kde dobre vymiešame prášok, pridáme polku cukru. Do ostatného už vriaceho mlieka pridáme zmes. Chvíľku varíme, max 1 minútu a dobre miešame aby sa neurobili hrudky, puding je totiž hustejší ako normálne. Necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu, tú tiež necháme vychladnúť. Ghee maslo s druhou polkou cukru si vymiešame. Keď sú puding aj čokoláda vychladnuté, všetko spojíme do jedného krému a dobre premiešame. Najprv na spodné cesto nanesieme tenkú vrstvu džemu, potom tretinu plnky. A takto ideme každý jeden kus korpusu. Ganache čokoládu rozpustím v 50 ml kokosového mlieka a počkám kým vychladne, ale zároveň, dá sa ešte liať. Na vrch a okolo tortičky dozdobíte podľa vlastného gusta. Tip: torta je absolútne fantastická a môžeme i ju ešte vylepšiť mrazeným ovocím. Napríklad čučoriedky, maliny, černice si umyjeme, osušíme a dáme po 1 vrstve zamraziť. Na každú vrstvu pudingu dáme potom zamrazené ovocie a plníme ďalej. Torta je úžasná a veľmi osviežujúcaNahá čokoládová torta
Vytlač recept
Ingrediencie
Postup