Veľmi jednoduchá príprava, chuťovo výborné, vhodné na raňajky ale aj na večeru, alebo ako dezert.
Ryžu dobre premyjeme v teplej vode a dáme variť. Podlejeme kokosovým mliekom a varíme najlepšie na hlbšej panvici. Priebežne stále pridávame mlieko a miešame, aby nám neprihorela. Mliečnu ryžu nevaríme ako normálnu ryžu, teda tak, že by sme tekutinu vyliali do hrnca a varili. Miešaním a postupným prilievaním mlieka sa nám podarí vytvoriť tú správnu konzistenciu. Varíme až pokým ryža nezmäkne a nemá podobnú konzistenciu ako tá kupovaná. Môže sa stať, že niektorý druh ryže bude potrebovať troška viac tekutiny, môžeme pridať trocha redšieho mlieka. Pridáme cukor podľa potreby a dozdobíme ovocím. Mliečna kokosová ryža bez lepku a laktózy
Vytlač recept
Ingrediencie
Postup