Dezerty, Raňajky, Vegetarian

„Mliečna“ kokosová ryža bez lepku a laktózy

Veľmi jednoduchá príprava, chuťovo výborné, vhodné na raňajky ale aj na večeru, alebo ako dezert.

Mliečna kokosová ryža bez lepku a laktózy

Vytlač recept
Porcie: 4 Čas pripravy: 1/2 hodina

Ingrediencie

  • 1 šálka ryže
  • 300 ml 5 - 20 % kokosové mlieko
  • 600 ml 60 a viac % kokosové mlieko
  • 1 lyžica kokosového/kryštáľového, alebo iného cukru

Postup

1

Ryžu dobre premyjeme v teplej vode a dáme variť. Podlejeme kokosovým mliekom a varíme najlepšie na hlbšej panvici.

2

Priebežne stále pridávame mlieko a miešame, aby nám neprihorela.

3

Mliečnu ryžu nevaríme ako normálnu ryžu, teda tak, že by sme tekutinu vyliali do hrnca a varili.

4

Miešaním a postupným prilievaním mlieka sa nám podarí vytvoriť tú správnu konzistenciu.

5

Varíme až pokým ryža nezmäkne a nemá podobnú konzistenciu ako tá kupovaná. Môže sa stať, že niektorý druh ryže bude potrebovať troška viac tekutiny, môžeme pridať trocha redšieho mlieka.

6

Pridáme cukor podľa potreby a dozdobíme ovocím.

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).