Ľahučké, chutné, jemné, sladké, krehké ako obláčik, jednoducho mňam.
Mini Palovky s bezmliečnym
Vytlač receptIngrediencie
- 4 bielka
- 220 g kryštáľového cukru
- 1 čajová lyžička octu
- 1 čajová lyžička tapiokového škrobu
- Na "krém"
- 400 ml ryžového mlieka
- 1 bezlepkový čokoládový puding
- Ovocie na ozdobenie: maliny, kiwi, hrozno, jahody, černice, čučoriedky, ríbezle..
Postup
Začneme si šľahať sneh a keď má už belšiu farbu, začneme postupne prisypávať cukor, nakoniec škrob a ocot.
Chceme hutnejší lesklý sneh, šľaháme ho cca 5 minút, ktorý naberáme na plech vystlaný papierom na pečenie buď lyžicou, alebo ho dáme do vrecka a vytláčame do tvaru kruhu.
Je lepšie urobiť skôr jemnú priehlbinku, než "kopček".
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 120 °C cca 50-55 minút.
Krém je veľmi jednoduchý, uvaríme si troška hustejší puding. Ja používam bio ryžové mlieko, ktoré je jemne sladké, takže ja puding už vôbec naviac nesladím. Navyše Pavlove torty majú v sebe už dosť cukru, viac naozaj netreba. O to sú tie tortičky ešte chutnejšie.
Ešte horúci puding pomaly a jemne naberáme na tortičky. Môžu aj prasknúť a krém sa dostane viac dovnútra.
Navrch ozdobíme ovocím.
Dobrú chuť 🙂