Taká troška netradičná varianta hráškového krému, ktorá je bez mliečnych výrobkov a s knedličkami bez lepku a vajec. A čo je tá netradičná ingrediencia? Dozviete sa nižšie.
Hráškový krém s knedličkami bez vajec
Vytlač receptIngrediencie
- 1 stredne veľká cibuľa
- 3 hrnčeky mrazeného hrášku
- 3/4 bio kuracieho bujónu
- 750 ml vody
- soľ
- očistený kúsok zázvoru cca 2x1 cm
- Na knedličky:
- 4 kopcovité polievkové lyžice múky Schär Mix B
- 100 ml vody
- soľ
- štipka sódy bikarbóny
Postup
Na troche oleja si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme hrášok, chvíľu opečieme pridáme na drobnejšie kúsky nakrájaný zázvor, prilejeme vodu, pridáme bujón, osolíme podľa chuti. Varíme cca 5 minút od zovretia.
Polievku vymixujeme (ja som ponorným mixérom) a dochutíme podľa potreby.
Na knedličky spojíme ingrediencie, vymiešame také lepivé cesto. Ak nemáme haluškovač, pokojne môžeme vždy kúsok cesta nabrať na lyžičku a druhou lyžičkou ju spustiť do vody. Robíme ich vo vriacej osolenej vode a varíme, dokým nevyplávajú napovrch.