Dezerty

Gaštanovo kávovo čokoládový koláč bez lepku a laktózy

Chutný, vláčny, trošku náročnejší na počet ingrediencií :-). Ale výsledok stojí za to. 

Gaštanovo kávovo čokoládový koláč

Vytlač recept
Porcie: 12 Čas pripravy: 1 a 1/2 hodiny

Ingrediencie

  • 100 g bezlepkovej ovsenej múky (pomixovala som bezlepkové ovsené vločky)
  • 100 g pšenovej múky
  • 100 g pomletých mandlí
  • 100 g čokolády na varenie bez mlieka
  • 150 g kokosového (alebo iného cukru)
  • 160 ml espressa
  • 1 vanilkový cukor 20 g
  • 2 lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 250 g gaštanového pyré
  • 80 ml ryžového mlieka
  • 3 vajcia

Postup

1

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme vychladnutú kávu, postupe jemne vychladnutú roztopenú čokoládu (roztopili sme vo vodnom kúpeli), mlieko, mandle, múky (do tých sme primiešali predtým prášok do pečiva a soľ). Všetko dobre vymiešame a na záver pridáme gaštanové pyré.

2

Môžeme aj chvíľu vyšľahať, nech dosiahneme požadovanú konzistenciu.

3

Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 23 cm, vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180 °C cca 45-50 minút.

4

Tortu môžeme vychladnutú posypať cez sitko cukrom, prípadne podávať s ovocím. Príjemne ju to osvieži.

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).