Chutný, vláčny, trošku náročnejší na počet ingrediencií :-). Ale výsledok stojí za to.
Gaštanovo kávovo čokoládový koláč
Vytlač receptIngrediencie
- 100 g bezlepkovej ovsenej múky (pomixovala som bezlepkové ovsené vločky)
- 100 g pšenovej múky
- 100 g pomletých mandlí
- 100 g čokolády na varenie bez mlieka
- 150 g kokosového (alebo iného cukru)
- 160 ml espressa
- 1 vanilkový cukor 20 g
- 2 lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
- štipka soli
- 250 g gaštanového pyré
- 80 ml ryžového mlieka
- 3 vajcia
Postup
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme vychladnutú kávu, postupe jemne vychladnutú roztopenú čokoládu (roztopili sme vo vodnom kúpeli), mlieko, mandle, múky (do tých sme primiešali predtým prášok do pečiva a soľ). Všetko dobre vymiešame a na záver pridáme gaštanové pyré.
2
Môžeme aj chvíľu vyšľahať, nech dosiahneme požadovanú konzistenciu.
3
Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 23 cm, vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180 °C cca 45-50 minút.
4
Tortu môžeme vychladnutú posypať cez sitko cukrom, prípadne podávať s ovocím. Príjemne ju to osvieži.