Hmm toto je niečo, čo musíte vyskúšať. Naozaj! 😀 🙂
Domáce piškoty s banánom preliate roztopenou čokoládou
Vytlač receptIngrediencie
- Na piškoty:
- 100 g bezlepkovej múky Schar Mix B (kto môže lepok tak hladkú)
- 70 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 3 lyžice vlažnej vody
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- Potom ešte banány, bezmliečnu čokoládu a ovocie na zdobenie
Postup
Vajcia si rozdelíme, zo žĺtkov a cukru si vymiešame penu, pridáme vodu, v druhej miske spojíme a dobre premiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli a v ďalšej si vyšľaháme bielka.
Do vyšľahaného žĺtka s vodou a cukrom prisypávame pomaly múku, vymiešame si cesto a na záver jemne primiešame vyšľahaný sneh.
Cesto naberáme malou lyžičkou, "lejeme" na plech s papierom na pečenie kúsok ďalej od seba, pretože narastú.
Dáme piecť cca na 5-6 minút do trúby na 170 °C.
Necháme vychladnúť a až potom odliepame. Vyjde cca 100 kusov.
Medzi dve piškoty dáme na kolieska nakrájaný banán, prepichneme napríklad špáratkom, vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu, a piškoty s banánom oblievame lyžicou nad miskou s roztopenou čokoládou :-).
Zdobíme ovocím, alebo aj nemusíme.
Dobrú chuť ?