Dezerty

Dezert na spôsob Mozartových gulí bez lepku a vegan

Dezert na spôsob Mozartových gulí

Vytlač recept
Čas pripravy: 30-40 minút

Ingrediencie

  • Na prvé cesto:
  • 260 g mletých lúpaných mandlí
  • 240 g preosiateho práškového cukru
  • 80 g hladké arašidové maslo /môžete použiť aj mandlové, my sme nemali
  • 50 ml teplej vody
  • Na ďalšie:
  • 50 g nesolených pomletých pistácii
  • 50 g pomletých lúpaných mandlí a 1 PL rumu (rum môžete vynechať)
  • 2 PL kakaa
  • Na polevu:
  • 100 g bezmliečnej čokolády/akejkoľvek čokolády akú môžete
  • 1 PL kokosového oleja

Postup

1

Mandle je dobre mať starostlivo pomleté, aby sa s nimi dobre pracovalo.

2

Z prvých ingrediencií na cesto vypracujeme v rukách kompaktné cesto. Rozdelíme ho na 3 časti, 1 z nich môžeme nechať trošku menšiu oproti ostatným.

3

Do menšej časti zapracujeme pomleté pistácie. Ak by sme mali príliš sypké cesto, pomôže pár kvapiek vody.

4

Do druhej časti zapracujeme 50 g pomletých lúpaných mandlí a 1 PL rumu.

5

Do tretej časti zapracujeme 2 polievkové lyžice kakaa.

6

Teraz máme 3 cestá rôznych farieb. Z pistáciovej robíme malé guľôčky, cca 1 cm.

7

Z tmavého cesta si urobíme malú placku, do nej vložíme pistáciovú guľôčku a obalíme ju.

8

To isté urobíme opäť pri ďalšej časti cesta mandle/rum. Urobíme placku a guľôčku v nej obalíme.

9

Takto sa nám vytvoria trojfarebné guľôčky, ktoré obalíme v roztopenej čokoláde.

10

Čokoládu roztopíme nad vodnou parou s troškou kokosového oleja.

11

Poukladáme na podnos s papierom na pečenie a necháme zachladiť.

12

Pre pekný dizajn zachladené guľôčky môžeme jemne preliať roztopenou čokoládou.

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).