Dezert na spôsob Mozartových gulí
Vytlač receptIngrediencie
- Na prvé cesto:
- 260 g mletých lúpaných mandlí
- 240 g preosiateho práškového cukru
- 80 g hladké arašidové maslo /môžete použiť aj mandlové, my sme nemali
- 50 ml teplej vody
- Na ďalšie:
- 50 g nesolených pomletých pistácii
- 50 g pomletých lúpaných mandlí a 1 PL rumu (rum môžete vynechať)
- 2 PL kakaa
- Na polevu:
- 100 g bezmliečnej čokolády/akejkoľvek čokolády akú môžete
- 1 PL kokosového oleja
Postup
Mandle je dobre mať starostlivo pomleté, aby sa s nimi dobre pracovalo.
Z prvých ingrediencií na cesto vypracujeme v rukách kompaktné cesto. Rozdelíme ho na 3 časti, 1 z nich môžeme nechať trošku menšiu oproti ostatným.
Do menšej časti zapracujeme pomleté pistácie. Ak by sme mali príliš sypké cesto, pomôže pár kvapiek vody.
Do druhej časti zapracujeme 50 g pomletých lúpaných mandlí a 1 PL rumu.
Do tretej časti zapracujeme 2 polievkové lyžice kakaa.
Teraz máme 3 cestá rôznych farieb. Z pistáciovej robíme malé guľôčky, cca 1 cm.
Z tmavého cesta si urobíme malú placku, do nej vložíme pistáciovú guľôčku a obalíme ju.
To isté urobíme opäť pri ďalšej časti cesta mandle/rum. Urobíme placku a guľôčku v nej obalíme.
Takto sa nám vytvoria trojfarebné guľôčky, ktoré obalíme v roztopenej čokoláde.
Čokoládu roztopíme nad vodnou parou s troškou kokosového oleja.
Poukladáme na podnos s papierom na pečenie a necháme zachladiť.
Pre pekný dizajn zachladené guľôčky môžeme jemne preliať roztopenou čokoládou.