O malý kúsok zdravšia varianta sladkých muffinov:-).
Cviklové muffiny bez lepku a laktózy
Vytlač receptIngrediencie
- 250 g najemno nastrúhanej uvarenej cvikle
- 60 g najemno nastrúhané alebo pomleté mandle
- 100 g bezlepková múka Schär Mix B
- 100 g kokosového, tristinového alebo iného cukru
- štipka soli
- 2 lyžičky bzlp prášku do pečiva
- 3 vajcia
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 50 g kakaa
- 120 rastlinného mlieka
- Na polevu: bezmliečna čokoláda 100 g (lepšie aby nebola horká, potrebujeme sladšiu, takže buď s ryžovým alebo kokosovým mliekom
Postup
1
Vajcia chvíľu vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, múku (primiešali sme vopred do nej prášok do pečiva a štipku soli), pomleté mandle, mlieko, citrón a na záver cviklu (šťavu z cvikly zlejeme). Naplníme formy na muffiny takmer povrch a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 25-28 minút podľa rúry.
2
Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli s lyžičkou napr. kokosového oleja a muffiny jemne polejeme.