Je to recept len na 1 porciu, 1 plech. Zdravšia varianta, ideálne na večerné chrumkanie :-D.
Cviklové chipsy
Vytlač receptIngrediencie
- 1 veľká cvikla
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ
Postup
1
Cviklu si dobre vyumývame hubkou alebo kefou, lebo nebudeme ju šúpať. Odrežeme tvrdé konce.
2
Cviklu nakrájame na čo najtenšie plátky, pridáme olej a soľ. Dobre kúsky ponamáčame.
3
Necháme aspoň 15 minút odstáť a potom zlejeme vodu.
4
Kúsky poukladáme na papier na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C z oboch strán.
5
Pečieme cca 20 minút z jednej strany a 15 z druhej strany.
6
Je potrebné byť pozorný hlavne pri konci pečenia, aby chipsy nezhoreli.