Neverili by ste, aka úžasný môže byť dezert z cukety. Zdravý, ľahký, chutný, výborný. Určite vyskúšajte.
Cuketovo-čokoládový koláčik s malinami
Vytlač receptIngrediencie
- 2 veľké cukety (cca 600 g)
- 130 g bezlepkovej múky (Schär Mix B)
- 3 vajíčka
- 2 lyžice kryštáľového cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipku soli
- 1 prášok do pečiva
- 100 g bezmliečnej čokolády na varenie
- 150 g malín
Postup
Cukety umyjeme a ošúpeme. Nastrúhame najemno a vodu z nich poriadne vyžmýkame.
Rúru predhrejeme na 180 °C
Vajíčka rozdelíme a z bielkov vyšľaháme sneh.
Žĺtka vymiešame do peny s kryštálovým a vanilkovým cukrom.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme trošku vychladnúť.
Do vymiešaných žĺtok postupne pridáme jemne vychladnutú čokoládu, múku (do ktorej sme predtým primiešali štipku soli a prášok do pečiva), postrúhanú cuketu a na záver vyšľahaný sneh.
Cesto vylejeme na formu vyloženú papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút. Tento koláčik robievame v okrúhlej forme s priemerom 28 cm, no môžete pokojne použiť aj menšiu formu.