Neverili by ste aka vynikajúce dokážu byť cuketové špagety. Ak ich raz vyskúšate, už ich budete chcieť robiť veľmi často. A je to pritom tak jednoduché a zdravé :-).
Cuketové špagety s rajčinovou omáčkou
Vytlač receptIngrediencie
- 3 väčšie cukety
- soľ
- olej
- Na omáčku:
- 1 konzerva lúpané rajčiny 400 g
- soľ
- cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 20 dkg bezlepkovej šunky
Postup
Cukety umyjeme a odkrojíme oba kraje. Môžeme ich ošúpať, ale aj nemusíme. Ja šúpem väčšiu časť a kúsok nechám neošúpaný, aby špagety pekne vyzerali.
Potrebujeme špeciálny krájač, na zeleninové "špagety", ktorým cukety po dĺžke nakrájame až po stred. Nevyužitý stred môžeme použiť do omáčky.
Nakrájané špagety dáme na rozpálený olej na panvicu, osolíme a osmahneme 2-3 minútky. Pozor, aby z nich nebola kaša.
Omáčka:
Na rozpálený olej dáme nakrájanú cibuľku, opražíme, pridáme na štvorce nakrájanú šunku, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, chviľku osmahneme aj tú šunku a pridáme rajčiny. Dusíme ešte pár minút. Jemne osolíme, okoreníme podľa potreby.