Vláčne, jemné, sladké a naozaj veľmi chutné. Tento recept bol len taký pokus, ktorý ale vyšiel perfektne :-).
Čokoládové pudingové muffiny bez lepku a laktózy
Vytlač receptIngrediencie
- 1/2 litra kokosového mlieka (aj v normálnych potravinách sa dá kúpiť) 5-20%
- 1 bezlepkový čokoládový puding
- 220 g bezlepkovej múky Schär Mix C
- štipka soli
- dve kopcovité čajové lyžičky prášku do pečiva
- 60 g kokosového cukru (môže byť akýkoľvek iný cukor, trstinový, práškový, hnedý)
- 1 vanilkový cukor
- 1 bezmliečna čokoláda na varenie - 100 g
- 1 vajce
- 80 ml kokosového oleja
- štvrť hrnčeka strúhaného kokosu
Postup
Ako prvé si urobíme puding podľa návodu, použijeme kokosové mlieko, 2 lyžice cukru a uvaríme.
Necháme ho vychladnúť.
V jednej mise si spojíme všetky suché ingrediencie, ako sú múka, štipka soli, 2 lyžičky prášku do pečiva, cukor, vanilkový cukor, strúhaný kokos a čokoládu nakrájanú na menšie kúsky.
V druhej si vymiešame vychladnutý puding s kokosovým olejom a vajíčkom.
Do tekutej zmesi pridáme suché ingrediencie a vymiešame. Nemusíte sa báť, ak bude cesto tuhšie.
Lyžičkou si ho naberieme do muffinových foriem cca po vrch, nemusia byť veľmi kopcovité, ani byť natlačené po celej šírke formy. Oni pekne vyrastú.
Pečieme cca 22 minút na 180 °C. Dobrú chuť :-).