Mliečnu ryžu určite poznáte z obchodu. Možno poznáte aj čokoládovú mliečnu ryžu. Ale v kombinácii so škoricovými jabĺčkami posypané nasekanými orechami, je to skutočne nebíčko v papuľke 🙂
Čokoládová mliečna ryža so škoricovými jabĺčkami
Vytlač receptIngrediencie
- 180 g bielej guľatozrnnej ryže
- cca 280 ml vody
- 1 čajová lyžička kokosového alebo kryštáľového cukru
- 500 ml ryžovo-kokosového mlieka/alebo len kokosového či ryžového s obsahom 5-20%
- štipka soli
- 60 - 80 g bezmliečnej čokolády (s ryžovým alebo kokosovým mliekom) alebo horkej čokolády
- 1 sladké zelené/žlté jabĺčko
- 1/2 kávovej lyžičky mletej škorice
- zopár vlašských orechov na posypanie
Postup
Ryžu dobre premyjeme a dáme variť do cca polky kokosového mlieka. Osolíme štipkou soli. Mliečnu ryžu nevaríme ako obyčajnú ryžu, ale prilievame postupne mlieko a vodu za stáleho miešania.
Ak by sa nám náhodou zdalo, že je tekutín málo, pridáme troška vody alebo mlieka. Pred dovarením pridáme čokoládu priamo do ryže. Necháme roztopiť a premiešame.
V závislosti od toho, aké mlieko sme použili (keďže niektoré značky rastlinných mliek sú sladšie ako iné), a akú čokoládu sme použili, podľa potreby mliečnu ryžu ešte osladíme.
Počas toho ako varíme ryžu, dáme variť ošúpané a na mesiačiky nakrájané jablko do vody, ktorá ich akurát prikryje a pridáme pol kávovej lyžičky mletej škorice. Jabĺčko uvaríme domäkka, ale nie až tak aby sa rozpadlo.
Servírujeme spolu a navrch posypeme troškou nasekaných vlašských orechov.