Guláš nemusí byť len s mäsom, vyskúšajte ten s cícerom, je to predsalen zdravšia varianta :-).
Ingrediencie
- Cícer - 1 konzerva cca
- 1/2 póru
- 3 zemiaky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 menšia cibuľa
- 3 rajčiny (alebo pol konzervy lúpaných rajčín)
- soľ
- 1 PL mletej červenej papriky (sladkej)
- menej ako 1/2 kávovej lyžičky mletého čierneho korenia
- menej ako 1/2 kávovej lyžičky mletej rasce
- 1 ČL majoránu
Postup
1
Na oleji si opražíme cibuľku a cenak nakrájaný na plátky.
2
Pridáme cca 1 PL mletej červenej papriky.
3
Pridáme umytý, na kolieska nakrájaný pór, a nakrájané rajčiny zbavené šupky alebo polku konzervy.
4
Zalejeme vriacou vodou, cca 1 - 1/2 litra, pridáme väčšiu štipku čierneho korenia, väčšiu štipku mletej rasce, lyžičku soli (podľa chuti), očistené a nakrájané zemiaky a nakoniec cícer.
5
Povaríme, a pred dovarením pridáme lyžičku majoránu.