Naozaj výborná polievka. Určite zahreje v tieto zimné dni :-).
Cícerovo šošovicová polievka
Vytlač receptIngrediencie
- 350 g cíceru uvareného, alebo zaváraného (bez nálevu)
- 6 stredne veľkých mrkiev
- 1 väčší kaleráb
- kúsok zeleru cca 2x2 cm
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
- 1 čajová lyžička Solčanky
- soľ
- štipka mletého čierneho korenia
- za hrsť červenej šošovice
Postup
1
Mkrvu, kaleráb si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu napr. na kolieska, kaleráb na kocky.
2
Na troške oleja opečieme mrkvu s kalerábom, pridáme lyžičku mletej červenej papriky a zalejeme cca 1,2 litrom vody.
3
Pridáme štipku čierneho mletého korenia, kúsok zeleru, hrsť premytej červenej šošovice a varíme zeleninu do mäkka.
4
Cca po 10 minútach varenia pridáme zliaty cícer, čajovú lyžičku Solčanky. Na záver polievku osolíme a prípadne ešte dochutíme.
5
Vyberieme zeler (ale aj nemusíme).
6
Pre lepšiu hustotu môžeme polovičku zeleniny v polievke jemne pomixovať ponorným mixérom.