Bezlepkové zemiakové lokše
Vytlač receptIngrediencie
- Na lokše
- 1 kg zemiakov
- 250 g múky Schär Mix it, alebo Schär Mix B + na pomúčenie
- soľ - 2 malé čajové lyžičky
- cca 2 polievkové lyžice roztopenej husacej masti
Postup
1
Lokše pripravíme nasledovne: 1 kg zemiakov uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme dobre vychladnúť. Ošúpeme, nastrúhame najemno, osolíme, pridáme 250 g múky Schär Mix it, alebo Schär Mix B a dobre vypracujeme cesto. Z cesta si urobíme dlhší šúlok, z ktorého okrojíme kúsky, urobíme guľôčky alebo kruhy a na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme s pomúčeným valčekom na veľkosť lokše. Snažíme sa čím tenšie. Na horúcej panvici nasucho opečieme z oboch strán a hneď po dorobení namastíme roztopenou trochou masti, najlepšie husacou.
2
Dobrú chuť :-). Vaše Jeme zdravo