Jednoduchý, rýchly, chutný recept.
Bezlepkové a bezvaječné langoše
Vytlač receptIngrediencie
- 250 g múky Schär Mix B
- 230 ml vlažnej vody
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 3 lyžice oleja
- 1/2 balíčka sušeného droždia
- Na potretie prelisovaný cesnak, olej, kečup, čokoľvek podľa chuti
Postup
1
Sušené droždie si zamiešame do múky.
2
Všetky ingrediencie si spolu zamiesime do kompaktného cesta. Ak sa nám zdá príliš husté môžeme pridať malinko vody. Ale opatrne. Ak riedke a veľmi lepivé, dáme si na dosku troška múky a trošku pomúčime. Cesto si rozdelíme (rozrežeme) na 5 rovnakých častí.
3
Vytvarujeme 5 menších bochníčkov a dáme trošku podkysnúť na jemne naolejovaný tanier, prikryjeme, necháme cca 10 minút.
4
Zohrejeme si olej/masť, v rukách si langoš roztiahneme do šírky tak, aby sa nám stred neroztrhol, ale aby bol tenší a boky troška hrubšie.
5
Langoše dáme pražiť do zohriateho oleja a pražíme do zlatova.