Batatové lievance
Vytlač receptIngrediencie
- 220 g batatového pyré (ošúpané bataty nakrájané na kúsky uvaríme s čajovou lyžičkou mletej škorice)
- 6 plnších polievkových lyžíc bezlepkových ovsených vločiek (zomelieme na múku)
- 2 vajcia
- štipka soli
- 2 poriadne kopcovité PL bieleho kokosového jogurtu
- 1 PL javorového sirupu
- 80 ml ryžového mlieka
Postup
1
Pyré, vajcia, jogurt, javorový sirup premiešame/vymixujeme, pridáme ovsenú múku, štipku soli a na záver mlieko. Necháme odstáť cca 10 minút a potom lyžicou naberáme cesto na dobre vyhriatu panvicu, ktorú jemne potrieme napr. kokosovým olejom.
2
Lyžicou si môžeme pomôcť rozotrieť cesto na trošku širšie lievance, lebo cesto je trošku tuhšie ako bežné palacinkové.
3
Lievance opekáme z oboch strán, pri prehodení na druhú stranu môžeme troška pritlačiť.
4
Podávame napr. s javorovým sirupom.