Pri príprave tejto chutnej torty som sa trochu zapotila pri problémoch s kuchynským náradím. Ale nevadí, výsledok veľmi potešil :-).
Banánový sen bez lepku a laktózy
Vytlač receptIngrediencie
- Na korpus:
- 100 g lieskových orieškov
- 100 g kešu orieškov
- 150 g datlí bez kôstky
- za hrsť hrozienok (pred použitím namočených cca 20 minút)
- Banánová vrstva:
- 1 veľký banán
- Plnka:
- pol banánu
- 50 ml tekutého kokosového oleja
- 50 ml vody
- 150 g arašidového masla
- 180 g datlí bez kôstky
- Na vrch torty:
- 400 ml hustého kokosového mlieka z konzervy (deň predtým necháme v chladničke)
- 40 g bezmliečnej čokolády (napr. s ryžovým, alebo kokosovým mliekom)
- 1 PL kokosového oleja
Postup
Orechy si pomelieme, datle s odkvapkanými hrozienkami rozmixujeme a všetko spojíme.
Vystelieme si zmesou tortovú formu veľkosti cca 20 cm.
Spodok torty vystelieme banánom nakrájaným na kolečká.
Plnku si pripravíme do hladka vymixovaním všetkých ingrediencií určených na plnku. Potrieme ňou banány.
Kokosovú šľahačku si pripravíme veľmi jednoducho. Z kokosového mlieka z chladničky vyberieme do misky len tú ztuhnutú časť a chvíľu ju vyšľaháme.
Pridáme na plnku, jemne zarovnáme a môžeme na dozdobenie poliať roztopenou čokoládou, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli s lyžicou kokosového oleja.
Necháme zachladiť aspoň na 1-2 hodinky.
Dobrú chuť 🙂