Dezerty

Banánová roláda

Ľahučká, výborná nie veľmi sladká. Taká je táto roláda. 

Banánová roláda

Vytlač recept
Porcie: veľa 🙂 Čas pripravy: 45 minút

Ingrediencie

  • 5 vajec
  • 5 lyžíc kryštáľového cukru
  • 40 g múky Schär Mix B
  • 40 g ryžovej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • na plnku:
  • 1 čokoládový bezlepkový puding
  • 300 ml ryžového alebo kokosového mlieka 5-20%
  • 1 a pol lyžice kryštáľového cukru
  • 1 bezmliečna čokoláda na varenie - 100 g
  • 2 banány
  • na polevu
  • 50 g bezmliečnej čokolády na varenie
  • 1 PL kokosového oleja

Postup

1

Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme sneh a žĺtka vyšľaháme s cukrom. Do múky si primiešame sódu bikarbónu a štipku soli, pridáme ju k žĺtkam. Jemne primiešame sneh.

2

Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie.

3

My sme použili plech o veľkosti 42 x 27 cm vnútornej veľkosti. Môže byť pokojne troška väčší, ale aj menší.

4

Rovnomerne si ho rozotrieme a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 10 minút.

5

Po vybratí necháme korpus len troška vychladnúť a ešte teplý ho jemne zrolujeme.

6

Počas pečenia pripravíme puding, neurobíme ho podľa návodu, mlieka je menej aby bol hustejší. Takže v 100 ml si dobre vymiešame pudingový prášok, pridáme 1 a pol lyžice kryštáľového cukru a 200 ml ryžového mlieka necháme zovrieť.

7

Do horúceho mlieka pridáme pomaly za stáleho miešania pudingovú zmes s cukrom. Miešame a varíme cca 1 minútu, do zhustnutia.

8

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu na varenie s 1 polievkovou lyžicou kokosového oleja. Keď aspoň troška vychladne puding aj čokoláda, zmiešame ich spolu a natrieme rovnomerne na naše rozrolované cesto.

9

Na jeden kraj dáme pozdĺž očistené banány a podľa potreby v strede prekrojené, aby sa dali dať čím viac zarovno.

10

Roládu jemne pomaly rolujeme.

11

Na konci roztopíme ešte cca 50 g čokolády na varenie s lyžicou kokosového oleja, a roládu navrch polejeme.

author-avatar

Lívia Mikulčíková

Milujem varenie a pečenie a mojím poslaním je ukázať aj vám, ktorí musíte dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu diétu, ako chutne, rýchlo a efektívne variť. Rada vám poradím, preto sa pokojne pýtajte, čítajte a varte :-).