Ľahučká, výborná nie veľmi sladká. Taká je táto roláda.
Banánová roláda
Vytlač receptIngrediencie
- 5 vajec
- 5 lyžíc kryštáľového cukru
- 40 g múky Schär Mix B
- 40 g ryžovej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- štipka soli
- na plnku:
- 1 čokoládový bezlepkový puding
- 300 ml ryžového alebo kokosového mlieka 5-20%
- 1 a pol lyžice kryštáľového cukru
- 1 bezmliečna čokoláda na varenie - 100 g
- 2 banány
- na polevu
- 50 g bezmliečnej čokolády na varenie
- 1 PL kokosového oleja
Postup
Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme sneh a žĺtka vyšľaháme s cukrom. Do múky si primiešame sódu bikarbónu a štipku soli, pridáme ju k žĺtkam. Jemne primiešame sneh.
Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie.
My sme použili plech o veľkosti 42 x 27 cm vnútornej veľkosti. Môže byť pokojne troška väčší, ale aj menší.
Rovnomerne si ho rozotrieme a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 10 minút.
Po vybratí necháme korpus len troška vychladnúť a ešte teplý ho jemne zrolujeme.
Počas pečenia pripravíme puding, neurobíme ho podľa návodu, mlieka je menej aby bol hustejší. Takže v 100 ml si dobre vymiešame pudingový prášok, pridáme 1 a pol lyžice kryštáľového cukru a 200 ml ryžového mlieka necháme zovrieť.
Do horúceho mlieka pridáme pomaly za stáleho miešania pudingovú zmes s cukrom. Miešame a varíme cca 1 minútu, do zhustnutia.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu na varenie s 1 polievkovou lyžicou kokosového oleja. Keď aspoň troška vychladne puding aj čokoláda, zmiešame ich spolu a natrieme rovnomerne na naše rozrolované cesto.
Na jeden kraj dáme pozdĺž očistené banány a podľa potreby v strede prekrojené, aby sa dali dať čím viac zarovno.
Roládu jemne pomaly rolujeme.
Na konci roztopíme ešte cca 50 g čokolády na varenie s lyžicou kokosového oleja, a roládu navrch polejeme.